VIDEO: Tatove na Homcu med krajo koles ujele kamere. Jih kdo prepozna?

V kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden, ki smo jo na našem portalu objavili včeraj, ste lahko prebrali, da je bilo v preteklem tednu na domžalskem ukradenih kar nekaj koles. Se pravi, da so kolesa med tatovi trenutno zelo »vroča« roba. Tatovi koles niso počivali tudi minulo noč, saj so obiskali stanovanjsko hišo na Homcu, kjer so vlomili v lopo in iz nje odtujili dve kolesi. So jih pa pri njihovem početju ujele nadzornih kamere. V videu, ki ga objavljamo, si lahko ogledate, kako poteka nenapovedan obisk nepridipravov. Seveda se takšnih obiskov ne želi nihče, saj obiskovalci običajno ne odidejo praznih rok. 

Kot boste lahko videli v posnetih, ki so jih naredile nadzorne kamere, so minulo noč eno izmed stanovanjskih hiš na Homcu obiskale tri mlajše osebe moškega spola in sicer nekaj minut po 23. uri. S ceste so zavili na dvorišče, nato pa se je eden izmed trojice najprej podal na »izvidnico«. Pregledal je dvorišče, se oziral v stanovanjsko hišo, nato pa poiskal lopo, v kateri so bila shranjena kolesa. Po tistem se je vrnil do ostalih dveh pajdašev, eden se je odpravil nazaj na cesto, druga dva sta se odpravila proti lopi, kamor sta vlomila in iz nje ukradla dve kolesi znamke Scott, bele barve in znamke Focus, zelene barve, slednje je imelo nameščen otroški sedež. Oba nepridiprava sta se s kolesi odpeljala čez dvorišče na cesto, kjer sta zavila proti Radomljam.

Lastniki, ki so kmalu opazili krajo, so dobre pol ure zatem našli kolo znamke Focus z otroškim sedežem ob bližnji reki Kamniški Bistrici. Vlom in krajo koles so obravnavali tudi domžalski policisti.

Ukradeno kolo znamke Scott, bele barve.

Kdo mogoče iz fotografij ali videoposnetkov prepozna kakšnega nepridiprava? Po vsej verjetnosti to ni njihov prvi in edini podvig. Morda bo naslednji njihov podvig že to noč.

Miha Ulčar; Foto, video: bralec

Tagi