Vandalizem: Ponovno so se lotili gasilnih aparatov. Tokrat v stolpnici na Ulici Matije Tomca 2

To, da polna luna nosi nekatere teden dni prej in teden dni kasneje, je splošno znano. Vpliv tokratne septembrske pa je povezan z gasilnimi aparati. Saj jih nekateri, ki jim luna očitno ne da mirnega spanca, praznijo in razmetavajo kot po tekočem traku. Dva so si »izposodili« danes ponoči na Ulici Matije Tomca in ju spraznili na tamkajšnjem igrišču.

V času polne lune imajo polno dela interventne službe, saj nekatere tako nosi, da počenjajo neumnosti in še škodo povrhu. V petek smo na našem portalu objavili, da so zaenkrat še neznani storilci tisto noč zažgali dva ekološka otoka, pri Tuš centru in na domžalski tržnici pa so spraznili gasilne aparate, ki so jih nato zmetali na streho bližnjega transformatorja. Osem gasilnih aparatov so nato poklicni gasilci CZR Domžale spravili iz strehe ter jih predali pristojnim službam.

Danes ponoči, so neznani storilci iz stolpnice na Ulici Matije Tomca 2, kjer je bil pred tremi leti hud požar, odtujili dva gasilna aparat ter ju nato neposredno pred stolpnico na igrišču spraznili. Nato pa jih je vzela noč. Se pa več kot očitno nekateri ne zavedajo, da so gasilni aparati v stavbah nameščeni z določenim namenom. Se pravi, da se jih uporabi v skrajni sili, v primeru požara in niso namenjeni igri.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Tagi