Vandalizem! Neznani storilec s traktorjem uničil del smučarsko tekaške proge pri Grobljah

Ker nam je vikend prinesel novo pošiljko snega, so včeraj člani Smučarskega društva Domžale s teptalcem snega pričeli pripravljati smučarsko-tekaške proge po občini Domžale. Med drugim so jo naredili tudi na mengeškem polju vse do Mengša in Trzina. Vendar pa le-ta očitno nekomu ni bila všeč in je tekaško progo v enem delu pri Lipcah (Groblje) povsem uničil.

Po pričevanju nekaterih ovčividcev, je v mraku na progo pripeljal težak traktor in z vožnjo po progi le-to povsem uničil. Kakor nam je povedal Miha Kosec iz Smučarskega društva Domžale, so o povzročitvi škode na tekaški progi pri Lipcah, obvestili tudi Policijsko postajo Domžale, kjer pa so zavrnili ogled in pomoč pri iskanju storilca/ev, saj po njihovem mnenju ni bila povzročena nobena škoda.  Članom Smučarskega društva Domžale se takšen odziv policije zdi nerazumen, saj so progo pripravljali prostovoljci, s svojo dobro voljo in v svojem prostem času. Prav tako stroške delovanje teptalnega stroja krijeta Občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Torej so bila v tem primeru oškodovana tudi javna sredstva.

Škodo, ki jo je povzročil vandal s trakotorjem na tekaški progi, smo si danes ogledali tudi sami in se na lastne oči prepričali, da je bil uničen ves trud prostovoljcev, ki so pripravljali progo. Ravno tisti trenutek pa se je po uničeni progi s težavo pripeljala smučarska tekačica, ki je tudi sama obsodila takšno nedostojno ravnanje posameznika, ki je uničil progo.

Kot nam je še povedal Kosec, ljudje velikokrat nimajo pravega odnosa do njihovega dela, saj se po tekaških prograh sprehajajo s psi, s sankami ter celo pasjo vprego. Kakor da bi bili ljudje brez občutka in solidarnosti oziroma naravnega obnašanja. Sprašuje se tudi kdo ščiti prostovoljce, ki delajo za šport in dobro soljudi?

Takšno ravnanje posameznika/ov je vsekakor obsojanja vredno. Le kaj jih moti, da se odločijo, da ljudjem vzamejo malo veselja in možnosti za rekreacijo in hkrati uničujejo delo prostovoljcev, ki že vrsto let zagnano pripravljajo smučarsko tekaške proge? Konec koncev se ne dela nobena škoda s pripravo tekaške proge in ravno tako jo ne delajo tekači. Več kot očitno je, da nekatere ljudi moti vse kar se dogaja okrog njih in kar naredijo drugi.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi