V Zgornjih Jaršah potniški vlak trčil v osebno vozilo

Danes, okrog 9.45 ure je na nezavarovanem prehodu železniške proge v Zgornjih Jaršah pri Domžalah potniški vlak trčil v osebno vozilo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda. Dobre pol ure kasneje pa so gasilci posredovali še na Prešernovi cesti v Radomljah, kje je prišlo do naleta dveh osebnih vozil. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o trčenju potniškega vlaka in osebnega vozila na nezavarovanem prehodu železniške proge v Zgornjih Jaršah obveščeni ob 9.44 uri. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter opravili pregled. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda na osebnem vozilu. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Do nesreče je prišlo v času, ko je vlak pripeljal iz smeri Domžal proti železniški postaji Jarše-Mengeš. Takrat je voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz Mengša, po vsej verjetnosti spregledal prihajajoči vlak, zapeljal čez nezavarovan prehod, vlak pa je trčil v prednji del vozila, ki ga je nato po trku odbilo na travnik.

Jeraj nam je povedal, da so ob 10.18 uri posredovali še na Prešernovi cesti v Radomljah (v neposredni bližini Kulturnega doma), kjer je prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Do nesreče naj bi prišlo v času, ko se je voznica pripravljala, da bo zavijala levo, voznik, ki je vozil za njo pa je njeno namero spregledal in trčil vanjo. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče in odklopili akumulator na enem vozilu. Reševalci NMP Domžale so lažje poškodovano voznico prepeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi