V Zgornjem Petelinjeku čelno trčila osebno vozilo in motorist, ki je v nesreči utrpel poškodbe

Danes, nekaj minut pred 10. uro dopoldan sta v križišču v naselju Zgornji Petelinjek v občini Lukovica čelno trčila voznica osebnega vozila in motorist. Slednji je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Anže Srenjšček, vodja intervencije II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju prometne nesreče posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, nam je povedal, da so bili o trku osebnega vozila in motorista v naselju Zgornji Petelinjek obveščeni ob 9.50 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč ter oskrbeli poškodovanega motorista do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še posuli iztekle motorne tekočine na cestišču. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče v kraju Petelinjek povedala, da je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila v križišču za Javorje iz glavne ceste zavila levo, pri tem pa odvzela prednost motoristu, ki je pravilno pripeljal naravnost. V nesreči se je motorist lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi