V Vinjah pri Moravčah voznica z avtom zgrmela v potok

Danes nekaj čez deveto uro dopoldan je voznica v naselju Vinje pri Moravčah z osebnim vozilom zapeljala s ceste v potok Drtiščica, pri tem se je vozilo preden je pristalo v potoku, preobračalo po bregu. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Moravče, ki so voznico, ki je sama zapustila oskrbeli do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, vozilo so pa nato gasilci s tehničnim posegom potegnili iz potoka.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v naselju Vinje pri Moravčah obveščeni ob 9.09 uri in sicer je voznica osebnega vozila znamke Suzuki Vitara zapeljala s ceste in pristala v potoku Drtiščica. Voznica je že pred prihodom gasilcev in reševalcev sama zapustila vozilo, ki je bilo popolnoma uničeno, saj se je vozilo preobračalo po bregu, preden je pristalo v potoku. Hujših poškodb naj voznica nebi utrpela, so jo pa reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana.

Gasilci so vozilo s tehničnim posegom potegnili iz potoka na cesto, pri tem pa jim je pomagal tudi krajan s traktorjem. So imeli pa kar nekaj dela, da so vozilo spravili iz potoka, saj je breg izredno strm, višinske razlike pa naj bi bilo okrog deset metrov.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi