V verižnem trčenju na AC med Domžalami in Šentjakobom tri osebe hudo poškodovane

Danes nekaj po osmi uri dopoldan je na avtocesti med Domžalami in Šentjakobom v občini Domžale, prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeležena tri osebna in kombinirano vozilo. Na kraj prometne nesreče so pohiteli poklicni gasilci CPV Domžale, reševalci NMP ZD Domžale, policisti in delavci DARS-a. Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta na tem odseku zaprta dobro uro in pol.

Po besedah vodje izmene CPV Domžale, Matjaža Korošca, so v prometni nesreči na avtocesti med Domžalami in Šentjakobom, verižno trčila tri osebna in kombinirano vozilo. Gasilci so takoj po prihodu na kraj nesreče proti naletno in proti požarno zavarovali kraj prometne nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi ter pomagali reševalcem pri oskrbi treh huje poškodovanih oseb, ki so bile prepeljane na zdravljenje v UKC Ljubljana. Prav tako so gasilci s tehničnim posegom ločili vozili, ki sta se po trku zagozdili ter po policijskem ogledu pomagali umakniti poškodovana vozila na odstavni pas.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev s tremi vozili.

Pomembno je tudi spomniti še nekatere nevestne voznike, ki vse pogostokrat ob prometnih nesrečah na avtocestah onemogočajo dostop intervencijskim vozilom. Treba se je namreč zavedati, da je v takšnih primerih dragocena vsaka sekunda.

Avtor: Miha Ulčar: Foto: CPV Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi