V Trzinu vlomilci ukradli tri kolesa, v okolici Domžal pa delovno orodje

Kljub prazničnemu podaljšanemu vikendu, ko si je veliko ljudi vzelo čas zase in za bližnje ter si seveda privoščilo velikonočno šunko in vse spada zraven, so si nekateri velikonočne praznike izbrali za svoje nečedne podvige. Iz kleti stanovanjskega bloka v Trzinu je neznani storilec odtujil tri kolesa. Vlomilec, ki si je za tarčo izbral garažo v okolici Domžal, pa se je opremil z delovnim orodjem.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili domžalski policisti v ponedeljek, 17. aprila 2017, okrog 8.30 ure, obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka v Trzinu. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec neovirano vstopil v stanovanjski blok, nato pa iz kleti oškodovanca odtujil tri kolesa:

  • moško treking kolo znamke Corratec, tipa Bow Fun 29, modre barve, št. okvirja C410/760073 in
  • ženski kolesi znamke Nakamura, NN tipa in št. okvirja, modre in bele barve.

Materialna škoda znaša cca. 1.500 EUR .

Isti dan okrog 14.30 ure so bili domžalski policisti obveščeni o vlomu v garažo v okolici Domžal, od koder je neznani storilec odtujil delovno orodje in lastnika oškodoval za nekaj več sto evrov.

Je pa v času od 16. 4. do 18. 4. 2017, Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 219 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 86 dogodkov, s področja javnega reda in miru 58 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 11 vlomov in 8 poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 10 mopedov, 1 motorno kolo in 3 osebna vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 8 krat v zasebnem prostoru.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi