V Trzinu prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodoval kolesar

Danes nekaj po 11.30 uri je v križišču Ljubljanske in Mengeške ceste v Trzinu prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar, ki je v nesreči utrpel hude poškodbe in bil s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljan v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči obveščeni danes ob 11.37 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč hudo poškodovanemu kolesarju, ki so ga reševalci NMP ZD Domžale nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi kolesar, šlo naj bi za starejšo osebo, iz smeri Depala vas prečkal prehod v križišču, v tistem trenutku pa je vanj trčilo osebno vozilo. 

Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da se je okrog 11.30 ure v Trzinu pripetila prometna nesreča med kolesarjem (87) in voznikom (50) osebnega vozila, v kateri je kolesar po podatkih policije utrpel hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je kolesar v križišču glavne ceste II. Reda št. 104 in Mengeške ceste prečkal vozišče glavne ceste na prehodu za kolesarje v trenutku, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Takrat je iz njegove leve strani pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, ki je s prednjim delom vozila trčil v zadnje kolo kolesarja. Kolesar je bil zaradi poškodb odpeljan v ljubljanski klinični center. Pri ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in mu bo izdan plačilni nalog. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi