V Trzinu prišlo do delovne nesreče, v Preserjah gorele ciprese

Poklicni gasilci CZR Domžale so bili danes zgodaj popoldan v dobrih desetih minutah pozvani na dve intervenciji. V enem izmed podjetij v Industrijski coni v Trzinu je prišlo do delovne nesreče, na Gajevi ulici v Preserjah pa so gorele ciprese.

Martin Juteršek, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 13.46 uri obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij v Trzinu in sicer je delavec z viličarjem zadel sredinsko podporno nogo regala, na katerem so bile naložene 1.000 litrske cisterne z dodatki za preprečevanje razpokanja betona. Pri tem se je regal nevarno nagnil. Ker je obstajala nevarnost, da bi se regal s cisternami podrl, so gasilci stabilizirali regal ter nato s pomočjo viličarja in zaposlenih z regala premaknili palete s cisternami. V delovni nesreči ni bilo poškodovanih, prav tako ni prišlo do izpusta snovi. Intervencija je trajala približno dve uri. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Trzin in policisti PP Domžale.

Juteršek nam je še povedal, da so bili ob 13.56 uri obveščeni, da na Gajevi ulici v Preserjah pri Radomljah gorijo ciprese. Na kraju je posredoval del III. izmene poklicne gasilske enote ter gasilci PGD Homec, ki so požar štirih cipres hitro pogasili. Drugih posebnosti po besedah Juterška ni bilo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi