V Trzinu neznana storilca s pretvezo izvedla drzno tatvino

V Trzinu sta neznana storilca s pretvezo izvedla drzno tatvino v stanovanjski hiši in to dobesedno lastniku izpred nosu. Eden izmed storilcev se je občanu izdajal za delavca ter mu povedal, da bodo pričeli z izkopom in ga povabil, da stopi z njim za hišo. Občan je to storil, medtem pa je drugi nepridiprav vstopil v hišo in odtujil denarnico z vsebino in nakita. Se pa takšnih in podobnih pretvez storilci kaznivih dejanj v zadnjem času poslužujejo zelo pogosto.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so bili domžalski policisti v petek, 17. marca 2017, okrog 10.30 ure obveščeni o tatvini iz hiše v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanca pristopil neznanec in se izdajal za delavca ter povedal, da bodo pričeli z izkopom, zato naj stopi z njim za hišo. Medtem je drugi neznanec vstopil v hišo in odtujil denarnico z vsebino in nakit. Lastnika sta oškodovala za nekaj sto evrov.

Opis enega izmed storilcev: star je okrog 30 let, visok okoli 170 cm, čokate postave, kratkih las, oblečen v modro vetrovko.

Na Policijski upravi Ljubljana občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., na PU Ljubljana svetujejo, da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog, ipd. Ob tem pa naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja policisti priporočajo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo (PP Domžale: 01/724-65-80).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi