V Trzinu med izkopavanjem našli nemško minometno mino iz 2. svetovne vojne

Danes popoldan so delavci pri gradbenih delih in izkopavanju na zasebnem zemljišču na Mengeški cesti v Trzinu našli minometno mino, kalibra 81 mm nemške izdelave iz 2. svetovne vojne. Policisti so zavarovali kraj, pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije pa sta mino uspešno uničila na varni lokaciji.

V zvezi z dogodkom nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da so bili policisti danes nekaj pred 14. uro obveščeni, da je bilo pri gradbenih delih in izkopavanju na zasebnem zemljišču na Mengeški cesti v Trzinu najdeno eksplozivno telo. Policisti so kraj zavarovali na kraju pa so posredovali regijski pirotehniki iz Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki so eksplozivno sredstvo zavarovali in ustrezno uničili na varni lokaciji. Ugotovljeno je bilo, da gre za minometno mino nemške izdelave iz 2. svetovne vojne.

“Dogodek v katerem ni bil nihče poškodovan, po do sedaj zbranih obvestilih nima znakov kaznivih dejanj ali prekrškov. Policisti bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo,” je še pojasnil Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: splet

Tagi