V trku dveh osebnih vozil na Trojanah ena oseba utrpela poškodbe

Danes nekaj po 15. uri popoldan je v križišču regionalne ceste pri uvozu na avtocesto na Trojanah, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na intervenciji so sodelovali poklicni gasilci CZR Domžale in PGE Celje, prometni policisti ter reševalci NMP ZD Domžale, ki so oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali v ljubljanski UKC.

Vodja dnevne izmene CZR Domžale Matjaž Hribar, nam je povedal, da so na kraj prometne nesreče, ki se je pripetila na regionalni cesti na Trojanah, v križišču pri uvozu na avtocesto, prispeli ob 15.23 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila nato prepeljana v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še posuli cestišče razlitih tekočin.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti okrog 15. ure obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v bližini kraja Trojane. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 61-letni voznik osebnega vozila Škoda, zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču povzročil prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen še 39-letni voznik osebnega vozila Opel. V času ogleda kraja nesreče in odpravljanj posledic, sta bila zaprta oba uvoza Trojane na AC. Voznik Opla je utrpel lahke telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi