V Študi gorel toplar

Danes nekaj pred 21.30 uro so gasilci prihiteli na Študljansko cesto 93 v Študo, kjer so ognjeni zublji zajeli manjši toplar, ki je bil predelan v brunarico, ki so jo domačini uporabljali za shrambo. S požarom so se poleg domačih gasilcev PGD Študa spopadli še poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Domžale – mesto in PGD Ihan.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru toplarja na Študljanski cesti 93 v Študi obveščeni ob 21.26 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj in se z več napadi lotili gašenja požara. Po besedah Korošca je intervencija potekala hitro in usklajeno, požar pa so uspeli pogasiti v dobre pol ure. Je pa požar toplar v izmeri 6×6 metrov popolnoma uničil, saj je bil že ob prihodu gasilcev popolnoma v ognju. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj in opravili ogled. Policisti okoliščine in vzrok požara še preiskujejo in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Korošec nam je še povedal, da je na intervenciji sodelovalo 5 poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili ter 34 prostovoljnih gasilcev s sedmimi vozili.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, PGD Študa; Video: Miro Pivar

Tagi