V Srednjih Jaršah ponoči prišlo do požara v naravi

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenja požarov v naravnem okolju. Z enim od takšnih požarov so se minulo noč nekaj po 22. uri v Srednjih Jaršah pri Domžalah spopadli poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Jarše-Rodica.

Do požara podrastja je minulo noč nekaj po 22. uri prišlo v bližini Mlinske ceste ob reki Kamniški Bistrici v Srednjih Jaršah. Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so požar podrastja na površini okoli 500 kvadratnih metrov hitro lokalizirali in pogasili ter preprečili, da bi se ta širil naprej. Obstaja verjetnost, da je bil za požar kriv odvržen cigaretni ogorek. Ob tem je potrebno opozoriti, da zaradi suše in vetra velja previdnost in da naj sprehajalci ob reki Kamniški Bistrici ne odmetavajo cigaretnih ogorkov vse povprek.

S prihodom pomladi, se je marsikje pričelo tudi spomladansko čiščenje kmetijskih površin ter kurjenja, zato velja ob tej priložnosti opozoriti na previdnost pri morebitni uporabi ognja v naravnem okolju in pri aktivnostih, ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi