V Srednjih Jaršah gasilci pogasili nenadzorovano kurišče in preprečili širjenje ognja

Danes ob 17.45. uri so bili poklicni gasilci CRZ Domžale obveščeni, da v Srednjih Jaršah pri Domžalah gori v naravi. Gasilci so požar hitro pogasili in preprečili njegovo širjenje, ugotovljeno pa je bilo, da je na nenadzorovanem kurišču gorelo odpadno seno.

Luka Pušnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v naravi obveščeni ob 17.45 uri. Na kraju so ugotovili, da gori odpadno seno. Skupaj z gasilci PGD Jarše-Rodica so požar na površini okrog 30 kvadratnih metrov pogasili ter preprečili njegovo širjenje, saj je v času požara pihal dokaj močan veter.

Ob tej priložnosti velja opozoriti, da kljub temu, da je prepoved kurjenja v naravi že preklicana, ni odgovorno zapustiti mesta kurišča, sploh na mestih, kjer obstaja verjetnost, da se ogenj lahko nenadzorovano širi naprej. Gre pa že za drugi primer v zadnjih dveh dnevih v občini Domžale, da so morali zaradi neodgovornega ravnanja občanov, posredovati gasilci in pogasiti nenadzorovani kurišči. Včeraj so nenadzorovano kurišče pogasili v naselju Dragomelj, kjer je ob gozdni poti gorelo vejevje.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi