V Spodnjih Lokah moškega poškodovalo drevje, v Preserjah voznik zbil kolesarko

Nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale je minulo noč posredovala na dveh intervencijah. Nekaj po 19.30 uri so posredovali v gozdu v Spodnjih Lokah v občini Lukovica, kjer je med podiranjem drevja veja poškodovala moškega, nekaj pred 21. uro pa so posredovali v Preserjah pri Radomljah, kjer je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so ob 19.36 uri prejeli obvestilo da je v gozdu v Spodnjih Lokah v občini Lukovici prišlo do delovne nesreče in sicer je moškega med podiranjem drevja poškodovala veja, ki naj bi padla nanj. Na kraju nesreče so posredovali še gasilci PGD Lukovica in PGD Blagovica ter reševalci NMP ZD Domžale, ki so poškodovanega moškega na kraju oskrbeli in imobilizirali ter prenesli do reševalnega vozila. Poškodovanega moškega, ki je bil takoj po nesreči nekaj časa v nezavesti, so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.52 pa so poklicni gasilci prejeli obvestilo, da je na Vaški poti v Preserjah pri Radomljah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in mlajša kolesarka. Hribar nam je povedal, da so gasilci takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč poškodovani kolesarki, ki so jo nato reševalci NMP ZD Kamnik prepeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo v Preserjah povedali, da je do nje prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani kolesarke. Voznik osebnega vozila je peljal po cesti naravnost, ko je z njegove desne strani iz dovoza k objektu kolesarka neposredno pripeljala pred njegovo vozilo. Voznik je kljub zaviranju trčil v kolesarko, ki je padla po vozišču. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled in je v nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi