V Zgornjih Jaršah potniški vlak trčil v vozilo

Malo čez 17. uro je v Zgornjih Jaršah na nezavarovanem železniškem prehodu potniški vlak trčil v osebno vozilo. Dve osebi sta težje poškodovani.

Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Bogdan Potočnik nam je povedal, da so bili okoli 17:12 ure obveščeni o prometni nesreči v Zgornjih Jaršah pri žagi. Na nezavarovanem železniškem prehodu je potniški vlak trčil v osebno vozilo. Gasilci so s tehničnim posegom z vozila rešili dve poškodovani osebi in pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri prenosu le teh do reševalnega vozila ter odklopili akumulator na vozilu. Težje poškodovani osebi so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z nesrečo vlaka in osebnega vozila sporočili, da je voznica osebnega vozila pripeljala po Gregorčičevi ulici v smeri regionalne ceste, pri tem pa ni upoštevala prometne signalizacije in zapeljala čez nezavarovan prehod čez železniško progo v trenutku, ko se je iz smeri Ljubljane proti Kamniku pripeljal vlak, ki je trčil v osebno vozilo. Voznica in sopotnica v vozilu sta bili v nesreči hudo telesno poškodovani in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Na vlaku ni bil nihče od udeležencev poškodovan, železniški promet je bil sproščen ob 20.40 uri. Zbiranje obvestil o okoliščinah prometne nesreče še poteka, o vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

 

Tagi