V prometni nesreči v Mengšu kolesarka utrpela hude poškodbe

Danes, okoli 17. 30 ure se je v semaforiziranem križišču mengeške obvoznice (Kamnik-Trzin) in kolesarske poti med Mengšem in Rodico zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in kolesarka. Slednja je v nesreči utrpela hude poškodbe, po podatkih policije je njeno življenje ogroženo.

Po poročanju Regijskega centra za obveščanje so na kraju prometne nesreče posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalni ekipi NMP Domžale pri reanimaciji poškodovane osebe, razsvetlili kraj dogodka, nudili pomoč policiji, usmerjali promet in z avto dvigalom dvignili drugo vozilo in izvlekli kolo, ki se je zagozdilo. Reševalci so hudo poškodovano osebo odpeljali v UKC Ljubljana. Cesta je bila v času intervencije zaprta za ves promet.

Kot nam je v zvezi z dogodkom pojasnil Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana, je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker kolesarka ni upoštevala znaka rdeče luči na semaforju in je zapeljala čez prednostno cesto v smeri Rodice v trenutku, ko je iz smeri Kamnika proti Trzinu pripeljal voznik osebnega vozila. Voznik je trčil v kolesarko, nato pa je v kolo na cesti trčil še voznik, ki je pripeljal za njim. Pri tem se je kolesarka huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. Ko bodo znane vse okoliščine, bodo izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Tagi