V prometni nesreči v Dolskem umrl motorist. Poziv očividcem!

Danes okoli 6.40 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da se je v Dolskem zgodila prometna  nesreča, v kateri sta udeležena osebno vozilo in motor. Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl. Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da je bilo po do sedaj zbranih obvestilih  in opravljenim ogledom kraja  ugotovljeno, da je 24-letna voznica osebnega vozila znamke VW Polo vozila v koloni vozil po glavni cesti iz smeri Litije proti Ljubljani. Pri kraju Dolsko je zavila levo iz kolone proti dovozu k bližnji stavbi, pri tem pa zaprla pot 50-letnemu vozniku motornega kolesa znamke Ducati, ki je prav tako vozil v smeri proti Ljubljani. Po trčenju je motorist padel po vozišču, utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Motorist je med vožnjo uporabljal homologirano zaščitno čelado. Voznica je bila preizkušena z alkotestom, kateri je bil negativen. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Na Policijski upravi Ljubljana naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočilo na najbližjo policijsko postajo ali Postajo prometne policije Ljubljana (01 583 88 20), ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi