»V prometni nesreči na Studencu gasilci CZR Domžale in PGD Studenec s tehničnim posegom rešili več poškodovanih«

"Zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila včeraj ob 15. uri pred novim gasilskim domom na Studencu, so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale ter gasilci PGD Studenec, ki so s tehničnim posegom rešili sedem poškodovanih. Nesreča se je zgodil, ko je osebno vozilo trčilo v prikolico traktorja, ki jo je odbilo na drugo stran v osebno vozilo, ki je pripeljalo pravilno po nasprotni strani. Ker je bilo pred domom tudi nekaj kolesarjev in mopedist, sta dva kolesarja, mama in sin, ter mopedist bili tudi ob razletu vozil poškodovani. Sopotnik v osebnem vozilu pa je padel iz avtomobila, ki je pristal ob zasuku na njem. Gasilci so aktivirali tudi domačo gasilsko skupino prve pomoči, ki so oskrbeli poškodovane do prihoda reševalcev. Gasilci so s tehničnim posegom vse ranjene uspešno rešili ter jih predali v nadaljnjo oskrbo."

Na srečo je šlo za odlično izpeljano gasilsko vajo, kjer so poklicni gasilci CZR Domžale prikazali tehnično reševanje s pnevmatskimi razpirali in kleščami ter zavarovanjem vozil z stabilizatorji. Seveda so se rezanja in razpiranja avtomobilske pločevine lotili tudi gasilci PGD Studenec, ki so tako z lastnim delom uvideli, kako poteka postopek reševanja z tehničnim posegom. Nikoli se namreč ne ve, kdaj bo potrebno poprijeti za orodje ter reševati življenja. Take vaje imajo res odličen namen spoznavanja ter tudi fizičnega preizkusa sodobne tehnike pri reševanju.

Ob koncu so eno od vozil, ki jih je dal za namen razreza Avtoodpad Vrhovec iz Vira, zažgali ter se še preizkusili v gašenju gorečega avtomobila. Tako so gasilci v enem popoldnevu imeli kar dve "delovni" vaji, ki so ju uspešno izpeljali. Ob koncu vaje je vozila odpeljal Peter Kosec iz Vira, ki jih je za vajo tudi pripeljal.

Več fotoutrinkov z vaje si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi