V priročni čajni kuhinji trgovine C&A v Trgovskem centru Arkadia na Viru prišlo do požara

Nekaj pred 20. uro zvečer je v trgovini z oblačili in obutvijo C&A v Trgovskem centru Arkadia na Viru pri Domžalah prišlo do požara. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ki so požar v priročni čajni kuhinji trgovine, kjer je zagorel pomivalni stroj, hitro pogasili. Zaradi požara je bila izvedena tudi evakuacija kupcev in zaposlenih, ki so se tisti čas nahajali v tej trgovini. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru v priročni čajni kuhinji v trgovini z oblačili in obutvijo C&A, ki se nahaja v Trgovskem centru Arkadia, obveščeni danes ob 19.57 uri, na kraju pa so prispeli v dveh minutah po obvestilu. Že pred njihovim prihodom je po vklopu avtomatskega javljalnika požara, poslovodkinja skupaj z varnostnikom izvedla evakuacijo vseh prisotnih v lokalu, sama pa se je lotila gašenja z gasilnikom na prah. Korošec nam je povedal, da je v priročni čajni kuhinji zagorel pomivalni stroj. Predvideva pa, da naj bi se pregrela instalacija in grelec na stroju. Zaposlene so po malici v pomivalni stroj vstavile posodo, ta pa se je kasneje med delovanjem vnel.

Gasilci so pregledali prostor kuhinje s termovizijsko kamero in ugotovili, da bilo žarišče požara pod pultom. Da so prišli do žarišča, so odstranili stranico omare, v kateri se je nahajal pomivalni stroj, ki so ga potegnili na plano, žarišče pa so pogasili z gasilnikom na CO2. Še pred tem posegom so aparat izklopili iz elektrike.
Hitro in strokovno posredovanje gasilcev ter temeljit pregled, je preprečil, da bi prišlo še do večje škode ali morebiti naknadnega požara, saj se je žarišče nahajalo v skritem delu. Prav tako sta poslovodkinja in varnostnik izvedla hiter in ustrezen postopek evakuacije kupcev in zaposlenih lokala.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi