V Preserjah eksplodiral plin, eksplozija poškodovala stanovalca

Danes nekaj pred 17. uro je v stanovanjski hiši na Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah pri vžigu sobne plinske peči prišlo do eksplozije. Sunek eksplozije je bil tako močan, da je stanovalca poškodovalo po obrazu in ga vrgel po tleh, v prostoru pa so popokala tudi vsa stekla na oknih. 

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Homec, nam je povedal, da so bili o eksploziji plina v stanovanjski hiši na Pelechovi cesti v Preserjah pri Radomljah obveščeni ob 16.56 uri. Že pred prihodom gasilcev je požar z ročnim gasilnim aparatom pogasil bližnji sosed, gasilci pa so pregledali objekt in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega stanovalca.

Do eksplozije plina je po besedah Korošca prišlo v času, ko je stanovalec želele prižgal plinsko peč. Po vsej verjetnosti se je zaradi poškodovane jeklenke ali pa zaradi uhajanja plina na napeljavi, v prostoru nabrala večja količina plina, ki je ob vžigu povzročila eksplozijo. Sunek eksplozije je stanovalca poškodoval po obrazu ter ga vrgel po tleh, obenem so popokala tudi vsa stekla na oknih. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in petnajst gasilcev PGD Homec z dvemi vozili.

Ker je kurilna sezona že bolj ali manj v teku, je Korošec opozoril na previdnost oziroma na to, da je potrebno pred kurilno sezono preveriti kurilne peči in pa tudi poskrbeti, da so dimniki ustrezno pregledani in očiščeni.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi