V Prelogu ponoči ogenj uničil otroško leseno hiško

Minulo noč je morala nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki jo je vodil Matjaž Korošec, v dobrih dvajsetih minutah posredovati na dveh intervencijah. Najprej so na Ljubljanski cesti 88 v Domžalah s tehničnim posegom odpirali vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela in neodzivna oseba, nato pa so posredovali še v Prelogu pri Domžalah, kjer je na vrtu stanovanjske hiše gorela manjša otroška lesena hiška.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so ob 0.39 uri prejeli obvestilo, da se v enem izmed stanovanj na Ljubljanski cesti 88 v Domžalah nahaja obolela in neodzivna oseba. Po besedah Korošca naj bi stanovalka pred tem sama poklicala na pomoč reševalce, ko le-ti prispeli na kraj, pa stanovalka ni bila več odzivna, zaradi česar niso morali do nje. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, reševalci NMP Domžale pa so prevzeli obolelo stanovalko in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 0.59 uri so gasilci prejeli obvestilo, da na vrtu stanovanjske hiše v Prelogu pri Domžalah gori manjša otroška lesena hiška. Gasilci so takoj po prihodu gorečo leseno hiško v izmeri 1×2 metra pogasili, jo je pa ogenj popolnoma uničil. Korošec nam je še povedal, da se je hiška nahajala na zelenici, stran od stanovanjske hiše, zato ni bilo nevarnosti, da bi se ogenj razširil na stanovanjsko hišo.

Ogenj so opazili sosedje iz soseščine, ki so tudi poklicali gasilce. Do požara pa naj bi po vsej verjetnosti prišlo zaradi ostanka tlečega predmeta, ki naj bi ga v hiško med popoldansko igro prinesli otroci.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi