V predoru Podmilj trčilo deset tovornih in dve osebni vozili

Danes nekaj pred 15. uro je na štajerski avtocesti v predoru Podmilj, v občini Lukovica, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih 10 tovornih in dve osebni vozili. V nesreči so posredovali poklicni gasilci ABC Vransko in CZR Domžale, policisti in reševalci NMP ZD Domžale, ki so v UKC Ljubljana prepeljali eno osebo. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil predor Podmilj v smeri proti Ljubljani, dlje časa zaprt za ves promet.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v predoru Podmilj, v smeri proti Ljubljani, obveščeni danes ob 14.46 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč voznici osebnega vozila, ki je v nesreči utrpela poškodbe in bila nato s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana. Gasilci so še posuli cestišče razlitih tekočin. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil predor Podmilj v smeri proti Ljubljani, dlje časa zaprt za ves promet.

Kot nam je še povedal Martin Juteršek je v predoru Podmilj prišlo do naleta desetih tovornih in dveh osebnih vozil. Najhuje jo je skupila voznica osebnega vozila znamke Citroen Berlingo, ki je vozila na čelu kolone, vanjo je od zadaj trčil vlačilec, osebno vozilo pa je nato odbilo v steno predora, nato je prišlo še do naleta devetih tovornih vozil in enega osebnega vozila. V ostalih vozilih se nihče od voznikov in sopotnikov ni poškodoval.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti PU Ljubljana danes, 2. 2. 2018, v času med 8.00 in 18.00 uro obveščeni o 38 prometnih nesrečah. Od tega se je 33 prometnih nesreč končalo z materialno škodo, v 4 prometnih nesrečah pa so udeleženci utrpeli lažje poškodbe. Policisti  so obravnavali tudi prometno nesrečo na Igu, v kateri je mopedist sam padel in utrpel hudo telesno poškodbo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi