V POŠ Blagovica se je sprožil požarni alarm, pričela se je evakuacija…

…seveda je šlo za vsako letni dan požarne varnosti, ki ga že tradicionalno organizramo PGD Blagovica v sodelovanju z PGD Trojane in učiteljskim zborom POŠ Blagovica.

Žal nam splet okoliščin glede svetovnih razmer v lanskem oktobru tega ni dovoljeval, zato pa smo se letos spet z veseljem dogovorili za izpeljavo dneva požarne varnosti. Za vse skupaj je bilo letos še toliko bolj posebno, ker smo Blagovški gasilci, lahko otroke in učiteljice prvič povabili v nov gasilski center, Trojanski gasilci pa so jim lahko prvič pokazali nov tovornjak, ki so ga pridobili pred kratkim.

Tako je ob 9.10 stekla evakuacija šole, na kraj sta prihiteli enoti PGD Blagovica in Trojane, ki sta začeli z gašenjem strehe objekta. Vodja šole je ugotovila, da je bila evakuacija uspešna, tako da je bilo ob prihodu gasilcev, zunaj že vso osebje in vsi šolarji.

Po uspešno izvedeni evakuaciji smo gasilci, otroke povabili na drugo stran ceste, pred gasilski center Blagovica. Otroci so se na 4 različnih točkah spoznali z delom gasilcev, od blizu pogledali opremo in se seveda tudi peljali z gasilskim tovornjakom.

Veseli nas, da lahko vsako leto tako približamo delo gaslicev otrokom, in nenazadnje, da s tem privabimo čimveč otrok v naše vrste. Veseli pa smo tudi tega, da je šola v Blagovici vedno bolj polna, saj letos šolo obiskuje preko 90 otrok! Upamo, da se naslednje leto ob isti priložnosti spet vidimo!

Tako otroke, kot pa tudi vse ostalo pa prisrčno vabimo to nedeljo, 17. oktobra ob 13.00 uri pred gasilski center Blagovica na dan odprtih vrat 2021. Imeli bomo pester program, v katerem se bo za vsakega našlo nekaj.

Avtor: Andraž Štrukelj; Foto: Andraž Štrukelj

Komentarji uporabnikov
Tagi