V objektu umetnih smol v tovarni Helios so zatulile sirene

V četrtek zgodaj popoldan so zatulile sirene v objektu umetnih smol v tovarni Helios na Količevem pri Domžalah. Že čez nekaj trenutkov so pridrveli poklicni gasilci iz Centra požarne varnosti, ki imajo sedež poleg tovarne Helios. Evakuacija delavcev obrata umetnih smol je potekala hitro in mirno, zatem pa so »ogenj« v roke vzeli gasilci, ki so prišli iz vseh društev domžalske občine.

Na veliki gasilski vaji Helios 2014 je sodelovalo 110 prostovoljnih gasilcev ter 12 poklicnih gasilcev z 21. gasilskimi vozili ter eno reševalno vozilo z dvema reševalcema. Vodja velike gasilske vaje, poveljnik CPV Domžale Rudi Volčini,  pa je ob koncu vaje direktorju Heliosa mag. Marku Vresku, podal poročilo o izvedbi vaje.

Mag. Vresk se je najprej zahvalil gasilcem, da so si vzeli čas in prišli na vajo. Z vajo so namreč gasilci preizkusili svojo usposobljenost in pripravljenost za posredovanje v požaru v podjetju Helios, ki bi se v realnosti lahko zgodil. Postopek posredovanja na vaji je namreč enak, kot na požaru.

Prav tako so z evakuacijo preizkusili kakšna je organizacijska in tehnična pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz objekta, obenem pa praktično usposobiti zaposlene, kako ukrepati v primeru požara, ko le-tega ni več mogoče pogasiti z ročnimi gasilniki in kako kar se da hitro in varno zapustiti objekt.

Na koncu so se gasilci napotili še na zasluženo malico, kjer se je pogovor odvijal še kar nekaj časa, dokler se niso razšli po društvih.

Več foto utrinkov iz vaje si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov