V Nevljah se je zrušila stena hiše in pod seboj pokopala tri delavce

Ob 8.22 je Regijski center za obveščanje dobil sporočilo o podrtju hiše v Nevljah pri Kamniku, pri tem pa naj bi zasulo tri delavce. Na kraj nesreče so bili napoteni gasilci PGD Kamnik, PGD Nevlje, policisti in reševalci.

Kot so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da so delavci na stanovanjski hiši v Nevljah pri Kamniku opravljali gradbena dela (ojačitev temeljev). Pri tem se je del stene podrl na tri delavce tako, da so ostali ukleščeni med ruševinami.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci in reševalci, ki so rešili vse tri delavce ter jih poškodovane odpeljali v Ljubljanski klinični center. Po do sedaj razpoložljivih podatkih nihče ni v življenjski nevarnosti, sporočajo iz PU Ljubljana.

Vodja intervencije, predsednik PGD Kamnik Jože Oblak je povedal, da so na kraj nesreče izvozile tri enote s tremi vozili (25 gasilcev PGD Kamnik in 4 gasilci PGD Nevlje). Ob prihodu je bilo ugotovljeno, da se je na delavce porušila zunanja stena stanovanjske hiše. Delavci so ob steni kopali jarek. Zaradi preglobokega jarka se je stena porušila na delavce, trije so bili vkleščeni v podrto steno, vse tri pa so gasilci in reševalci rešili izpod ruševin in jih oskrbeli. Reševalci so ranjene delavce odpeljali na zdravljenje v KC Ljubljana. Policisti so zavarovali kraj nesreče, ker obstaja nevarnost, da se porušijo še ostali deli objekta.

Kot sporočajo iz Občine Kamnik bo pomoč pri sanaciji nudilo Komunalno podjetje Kamnik d.d. in Občina Kamnik. Poleg reševalnih služb so bili na kraju nesreče tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec, direktor občinske uprave Občine Kamnik in poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik

Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi