V nesreči pri Gorjuši poškodovani dve osebi

Danes, nekaj minut pred 16. uro, so bili poklicni gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti v smeri Gorjuše proti Sveti Trojici.

Luka Pušnik, vodja intervencije CZR Domžale, nam je povedal, da so bili okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti iz smeri Gorjuše proti Sveti Trojici.

Takoj ob prihodu so gasilci zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, do prihoda reševalcev ponesrečencema nudili prvo pomoč ter na koncu posuli razlite tekočine. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi, ki sta bili s strani reševalcev odpeljani v UKC Ljubljana.

Aleksandra Golec iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedala:
”V soboto, okoli 16. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Gorjuša v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (1,01 mg/l – okoli 2 promila) trčil v ograjo mostu, nato pa še v obcestni količek. Voznik in njegov sopotnik sta se pri tem lažje poškodovala. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.”

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

Tagi