V naselju Zgornji Prekar pri Moravčah v garaži hiše zagorela izolacija, domačin pri gašenju utrpel opekline

Danes okrog 14. ure v garaži stanovanjske hiše v Zgornji Prekar v občini Moravče zagorela izolacija, ki je bila tam v shrambi. Požar so začeli gasiti domači, ki so tudi iznesli gorečo izolacijo iz prostora, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Velika vas, PGD Moravče in CZR Domžale. Pri gašenju požara je domačin po rokah utrpel opekline.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je poleg gasilcev PGD Velika vas in PGD Moravče sodelovala na intervenciji, nam je povedal, da so bili o požaru v garaži  stanovanjske hiše v naselju Zgornji Prekar v občini Moravče obveščeni ob 14.01 uri. Goreče bale izolacije – stiropora so že pred prihodom gasilcev iz garaže iznosili domači ter jih pogasili z vodo, pri tem pa je eden izmed njih po rokah utrpel opekline. Gasilci so iz garaže iznosili preostalo ožgano izolacijo, s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt ter nudili prvo pomoč opečenemu občanu, ki so ga nato domači prepeljali v Zdravstveni dom Domžale.

Vzrok požara po besedah Hribarja ni znan, obstaja pa verjetnost, da je ogenj prišel iz bližnjega zračnika ob dimniku. Na srečo so domačini pravočasno opazili požar in tudi hitro ukrepali, saj je bilo v garaži na hrambi polno izolacije.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi