V naselju Žeje zaradi iskrenja pri brušenju kovine zagorele bale sena

Danes, nekaj minut pred 15.30 uro so v naselju Žeje pri Sveti Trojici zaradi iskrenja pri brušenju kovine zagorele bale sena, ki so se nahajale v bližini. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica, ki so s hitro intervencijo pogasili goreče bale ter preprečili, da bi se ogenj razširil na okoliški travnik.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 15.29 uri obveščeni, da so na travniku v naselju Žeje pri Sveti Trojici zagorele bale sena. Gasilci so takoj po prihodu goreče bale zalili z vodo ter jih v nadaljevanju razkopali in dodatno zalili z vodo. Pri  razkopavanju sena, jim je pomagal domačin z gradbenim strojem. Po besedah Hribarja škoda ni nastala, s hitro intervencijo pa so preprečili, da bi se ogenj razširil na okolico, saj je zaradi trenutnih vremenskih razmer trava zelo suha.

Do požara naj bi prišlo, ko je lastnik travnika oz. vrtička popravljal del kmetijskega stroja. Zaradi brušenja kovine so iskre, ki so letele naokoli, po nesreči priletele na bale v bližini, ki so se nato vnele. Ogenj je zajel šest bal oz. večjih kock sena.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi