V naselju Vrba pri Prevojah ponoči gorel kozolec

Danes okrog 1. ure zjutraj je v naselju Vrba pri Prevojah v občini Lukovica zagorel kozolec. Požar so takoj, ko so ga opazili, začeli gasiti domači, v nadaljevanju pa se je z ognjenimi zublji spopadlo 43 gasilcev iz celotne Gasilske zveze Lukovica. Gasilci so pred ognjenimi zublji obvarovali dve stanovanjskih hiši, ki se nahajata v neposredni bližini kozolca, saj je obstajala nevarnost požarnega preskoka.

Gašper Bergant, poveljnik PGD Prevoje, nam je povedal, da so bili o požaru kozolca v naselju Vrba, obveščeni ob 1.01 zjutraj. Požar so najprej začeli gasiti domači, ki so iz hidrantne omarice napeljali trojko. Prav tako so domači iz bližine kozolca pravočasno umaknili traktorja, osebni vozili in avtomobilsko prikolico. Po besedah Berganta je bil požar na kozolcu ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit, obstajala pa je tudi bojazen, da bi se ogenj razširil na bližnji stanovanjski hiši, zato so ju ohlajevali z vodo. Gasilcem je uspelo požar pogasiti in obvarovati sosednji hiši, je pa ogenj kozolec skorajda popolnoma uničil. Z gašenjem požara, ki so ga zaključili ob 3.30 uri, se je spopadlo 43 gasilcev z desetimi gasilskimi vozili iz PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Blagovica, PGD Krašnja in PGD Trojane. Po zaključku intervencije pa so domači gasilci iz PGD Prevoje ostali še na gasilski straži.

Vzrok požara zaenkrat še ni znan, so bili pa na kraju prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj požara, z ogledom pa so nadaljevali danes zjutraj. Pri gašenju požara se je eden izmed domačinov lažje poškodoval in sicer je med odpiranjem hidrantne omarice po roki utrpel ureznine. Zdravniške pomoči ni potreboval.

(Foto: PGD Prevoje)

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili danes okoli 1. ure ponoči obveščeni o požaru gospodarskega poslopja (kozolec) v Vrbi pri Lukovici. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Kljub intervenciji gasilcev, je objekt pogorel v celoti. Kmetijsko mehanizacijo so uspeli rešiti. Nastalo je za več tisoč evrov škode. Policisti so v jutranjih urah pričeli z ogledom kraja požara, zato bo več informacij znanih naknadno.

Miha Ulčar; Foto: Anja Andrejka, PGD Prevoje

Tagi