V naselju Trnjava v občini Lukovica v trčenju z osebnim vozilom umrl motorist

Danes nekaj pred 19. uro zvečer je prišlo do hude prometne nesreče v naselju Trnjava v občini Lukovici, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo. Motorist, po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za 37-letnega domačina iz Krašnje, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Vodja intervencije iz poklicne gasilske enote CZR Domžale Luka Pušnik, nam je povedal, da so bili o nesreči v naselju Trnjava obveščeni ob 18.42 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri reanimaciji motorista, ki pa mu žal niso mogli pomagati, saj je zaradi prehudih poškodb umrl na kraju prometne nesreče. Po besedah Pušnika je motorist po padcu ostal ukleščen pod osebnim vozilom. Že pred prihodom gasilcev je očividcem uspelo izpod vozila rešiti motorista. Gasilci trenutno so še razsvetljevali kraj prometne nesreče. Prav tako so z absorbentom posuli cestišče zaradi razlitih motornih tekočin.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je bil OKC PU Ljubljana danes okoli 18.40 obveščen o prometni nesreči s poškodbami na relaciji Lukovica – Kompolje v naselju Trnjava. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist, slednji pa je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 57-letni voznik osebnega vozila znamke Nissan QASHQAI vozil iz smeri naselja Trnjava na regionalno cesto, kjer je v križišču zavil v desno proti naselju Lukovica. Ko je pripeljal na regionalno cesto in v križišču zavil desno v smeri Lukovici, je po nekaj metrih vožnje polkrožno zavil v levo, z namenom, da bi zapeljal na obcestno makadamsko parkirišče na levi strani vozišča gledano v smeri Trojane – Lukovica. Takrat pa je iz smeri Trojan pripeljal 37-letni voznik motornega kolesa Honda CBR 900, kateri je trčil v levo stran vozila 57- letnika. Po trčenju je motorist padel po vozišču utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče, je še povedala Maja Ciperle Adlešič.

Ogled kraja sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

Na kraju nesreče so poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale sodelovali še gasilci PGD Lukovica, PGD Blagovica in PGD Prevoje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi