V naselju Krajno Brdo v občini Lukovica zagorelo v mansardnem stanovanju

Gasilci Gasilske zveze Lukovica včeraj zvečer niso kmalu legli k počitku, saj so bili ob 21.44 uri obveščeni o požaru v stanovanjski stavbi v naselju Krajno Brdo v občini Lukovica. Na kraj požara so se odpravile gasilske enote PGD Prevoje, PGD Lukovica, PGD Blagovica, PGD Krašnja in PGD Trojane, policisti PP Domžale in Nujna medicinska pomoč ZD Domžale, saj se je ena oseba preveč nadihala dima in bila zaradi tega prepeljana na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Ob 21.44 uri so gasilcem GZ Lukovica zapiskali pozivniki in mobilni telefoni, da je zagorelo v mansardnem stanovanju v naselju Krajno Brdo v občini Lukovica. Zagorelo je ob peči, ogenj pa se je razširil na inventar in žimnico. Požar so že pred prihodom gasilcev pogasili lastniki stanovanja. Gasilci so nato prezračili prostore in jih s termovizijsko kamero preventivno pregledali. Reševalci so enega stanovalca, ki se je nadihal dima, odpeljali v UKC Ljubljana.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti včeraj okrog 21.45 ure obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Domžal. Policisti so ugotovili, da je prišlo do požara v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše, in sicer so se vnela oblačila, ki so se sušila ob trajno žareči peči. Požar so pogasili že lastniki. Materialna škoda znaša približno 5.000 EUR. Policisti so opravili ogled kraja, ugotovljeni pa niso bili elementi kaznivega dejanja. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv PGD Prevoje
Tagi