V Moravčah se je prevrnil bager in pod seboj pokopal delavca, ki je utrpel hujše poškodbe

Dnevna izmena poklicnih gasilcev CPV Domžale je imela danes dopoldan kar nekaj dela. Ob 9.34 uri so dobili poziv, da se je v Občini Moravče med obratovanjem prevrnil manjši bager in pod seboj stisnil delavca, ki je utrpel hujše notranje poškodbe. Poleg poklicnih gasilcev CPV Domžale so na intervenciji sodelovali še gasilci PGD Moravče, PGD Krašce, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale. Dobro uro in pol zatem pa so poklicni gasilci prihiteli v Zdravstveni dom Domžale, kjer so reševalcem nudili pomoč pri prenosu poškodovanega motorista, ki je padel na motokrosu v Brniku in je nato prišel po zdravstveno pomoč v ZD Domžale, kjer ga je obšla slabost.

Vodja intervencije Matjaž Korošec nam je v zvezi z dogodkoma povedal, da so bili poklicni gasilci CPV Domžale o delovni nesreči obveščeni ob 9.34 uri. Nesreča naj bi se zgodila na Čebulovi ulici v Moravčah, kjer so betonirali škarfo. Pri tem se je prevrnil manjši bager in pod seboj pokopal občana Moravč, starega med 35 in 40 let. Še pred prihodom gasilcev so delavci s pomočjo drugega delovnega stroja dvignili prevrnjen bager in izvlekli poškodovanega delavca. Gasilci CPV Domžale, PGD Moravče in PGD Krašce so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali prevrnjen delovni stroj in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu delavca do reševalnega vozila. Hudo poškodovanega delavca so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Utrpel naj bi hujše notranje poškodbe.

Po besedah Korošca je akcija reševanja poškodovanega delavca potekal izredno usklajeno z vsemi enotami, ki so bile prisotne na kraju nesreče.

Ob 11.06 uri so bili poklicni gasilci napoteni v ZD Domžale, kjer je slabost obšla občana Domžal, ki je dopoldan sodeloval na krosu v Brniku pri letališču, pri tem pa je padel. Z njegovo soprogo sta nato prišla v ZD Domžale, kjer pa je motorista obšla slabost. Gasilci so nudili pomoč reševalcem NMP Domžale in Ljubljana pri prenosu poškodovanega motorista, ki je bil nato odpeljan v ljubljanski UKC.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi