V Moravčah pogorela skulptura Donalda Trumpa

Danes nekaj pred 7. uro zjutraj je na Trgu svobode v Moravčah požar zajel leseno skulpturo tako imenovanega slovenskega Kipa svobode, ki spominja na ameriškega predsednika Trumpa. Požar so pogasili gasilci PGD Moravče, je pa ogenj skulpturo popolnoma uničil. Po vsej verjetnosti je bil požar podtaknjen.

Janez Povirk, poveljnik Gasilske zveze Moravče, ki je vodil intervencijo, nam je povedal, da so bili o požaru lesene skulpture na Trgu svobode v Moravčah obveščeni ob 6.49 uri. Na kraj požara so gasilci PGD Moravče z dvemi vozili in devetimi gasilci prispeli v petih minutah po pozivu, je bila pa skulptura ob njihovem prihodu že popolnoma v ognju. Požar so gasilci hitro lokalizirali in pogasili, v nadaljevanju pa z vitlom podrli trame skulpture, saj je predstavljala nevarnost, da se podre. Skulpturo je ogenj popolnoma uničil.

Aleksandra Golec s Policijske uprave nam je v zvezi s požarom lesene skulpture v Moravčah povedala, da so policisti na kraju že opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tako imenovani slovenski Kip svobode, ki spominja na ameriškega predsednika Trumpa, so v Moravčah postavili pred božičnimi prazniki in je bila že enkrat tarča napada, saj so mu neznanci med drugim narisali brke. Skulpturo, ki je ni želela sprejeti nobena slovenska občina, so v Moravče pripeljali iz Sel pri Kamniku, kjer je bila postavljena prvotno. Je bila pa skulptura že ves čas odkar je stala v Moravčah, predmet polemike.

Miha Ulčar; Foto: Janez Povirk/PGD Moravče

Komentarji uporabnikov
Tagi