V Moravčah čelno trčili osebni vozili, ena oseba utrpela hujše poškodbe

Včeraj, okrog 23. ure sta na lokalni cesti v Moravčah med Krašcami in Moravčami, v bližini bencinskega servisa, čelno trčila voznika osebnih vozil. V nesreči je sopotnik v enem izmed udeleženih vozil utrpel hujše poškodbe, oba voznika pa lažje poškodbe.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 23.08 uri obveščeni o čelnem trčenju dveh osebnih vozil na lokalni cesti v Moravčah. Gasilci CZR Domžale in PGD Moravče so po prihodu zavarovali kraj nesreče, skupaj z reševalci NMP Domžale pomagali oskrbeti huje poškodovanega sopotnika, katerega so nato reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so na vozilih še odklopili akumulatorja ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

“Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Moravč nepravilno prehiteval vozilo pred seboj, v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal drug voznik in je prišlo do čelnega trčenja. Pri tem sta se voznika laže telesno poškodovala, huje pa je bil poškodovan potnik v vozilu povzročitelja. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v UBKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni ogroženo,” nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi