V Mengšu pri varjenju zagorela talna izolacija, tri osebe prepeljane v bolnišnico

Danes okoli 11.30 ure se je pri izvajanju varjenja v stanovanjski hiši na Baragovi ulici v Mengšu vnela izolacija talnega gretja, zaradi česar je v hiši nastal gostejši dim. Požar so omejili delavci, dokončno pa pogasili gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole, ki so tudi prezračili objekt. Zaradi vdihavanja dima so reševalci tri osebe prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v  zvezi z dogodkom v stanovanjski hiši v Mengšu povedal, da se je pri izvajanju del varjenja vnela izolacija talnega gretja, zaradi česar je nastal močnejši dim. Na kraju so posredovali gasilci, ki so taljenje izolacije pogasili in prezračili prostore. Policisti so zavarovali kraj. V dogodku so bile tri osebe zaradi vdihavanja dima prepeljane v UBKC Ljubljana. Njihovo življenje ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil  zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Loka pri Mengšu

Komentarji uporabnikov
Tagi