V Mengšu gorela lopa

Danes okrog 18.45 je v Mengšu izbruhnil požar in sicer je zagorela večja lopa – gospodarski objekt v bližini Spodnjega (Staretovega) gradu. Na kraju požara so poleg domačih gasilcev PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu, PGD Topole, posredovali tudi gasilci iz občin Komenda, Kamnika in Trzina.

Po naših informacijah, ki smo jih dobili s kraja požara, je objekt pogorel v celoti, ogenj pa naj bi uničil objekt v velikosti 20 x 30 metrov, ki naj bi se uporabljal za skladišče. Zaradi večje intervencije, ob prihodu prvih gasilskih enot je bil objekt popolnoma v ognju, so mengeškim gasilcem na pomoč priskočili tudi gasilci iz občin Komenda, Kamnika in Trzina.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s požarom povedali, da na podlagi ogleda kraja požara in na podlagi najdenih dokazov obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, s katerim je nastala večja materialna škoda. Poleg objekta je v požaru zgorelo tudi osebno vozilo, silažni kombajn, poškodovano pa je bilo še tovorno vozilo. Na Policijski upravi Ljubljana so še povedali, da še vedno poteka predkazenski postopek, zato več informacij trenutno še ne morejo posredovati.

Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Bor Vidovič

Tagi