V kurilnici izbruhnil požar, zaradi vročine prišlo do eksplozije cisterne

Nekaj minut po 12. uri so gasilci prejeli obvestilo, da je na Lipovi ulici v Ihanu prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše, pri tem je prišlo tudi do eksplozije na eni izmed dveh cistern za kurilno olje. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Ihan in PGD Domžale-mesto.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v kurilnici stanovanjske hiše na Lipovi ulici v Ihanu obveščeni ob 12.10 uri. Požar so takoj po prihodu hitro lokalizirali in pogasili ter preprečili, da bi se razširil še na preostale prostore. Prav tako so iz objekta umaknili stanovalce, ohlajevali cisterne, iz prostora iznosili ožgane stvari, ki jih je zajel ogenj ter prezračili prostore.

Vzrok za požar zaenkrat še ni znan, so pa na kraj prispeli tudi policisti PP Domžale, ki so ugotavljali okoliščine in vzrok za požar. Po besedah Korošca je zagorelo med pečjo in obema cisternama, kjer je bilo naloženo več različnih stvari, med njimi drva in pa tudi plinska jeklenka. Zaradi vročine, ki se je razvila ob požaru, sta se zelo segreli cisterni, zaradi česar je na eni prišlo do eksplozije. Na srečo nihče ni bil poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda. Korošec nam je še povedal, da je intervencija potekala hitro in uspešno, prav tako je lastnik stanovanja odreagiral hitro, izklopil električno napeljavo ter na interventno številko javil požar.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so policisti kraj zavarovali in zbrali obvestila ter pri tem ugotovili, da je do požara po vsej verjetnosti prišlo zaradi vžiga pepela. V dogodku ni bil nihče poškodovan, znakov kaznivega dejanja na kraju niso zaznali. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Je pa to danes že druga intervencija poklicnih gasilcev CZR Domžale. Kot smo že poročali na našem portalu, so dopoldan posredovali v Spodnjih Lokah v občini Lukovica, kjer je voznik osebnega vozila zapeljal s ceste, trčil v drevo in pristal v jarku. V nesreči je ena sopotnica utrpela hujše poškodbe, voznik pa lažje.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi