V Krtini čelno trčenje, na Trojanah nalet, v Turnšah padla kolesarka

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali danes v dobri uri posredovati na kar treh intervencijah. Nekaj minut pred 11.58. uro so skupaj z gasilci Gasilske zveze Lukovica posredovali na rondoju pri Trojanah (izvoz avtoceste), kjer sta trčili osebni vozili. Ob 13.03 uri so posredovali na cesti Turnše–Dob, kjer je padla kolesarka, ob 13.05 pa pohiteli še v Krtino, kjer sta pri uvozu na avtocesto trčili osebni vozili.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, nam je povedal, da so morali danes v dobri uri posredovati na kar treh intervencijah, na terenu pa sta bili dve njihovi ekipi. Sam je vodil intervencijo na Krtini, kjer sta pri uvozu na avtocesto čelno trčili osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na obeh vozilih ter posuli iztekle tekočine z vpojnimi sredstvi. Prav tako so reševalcem NMP Domžale pomagali pri imobilizaciji poškodovanega voznika..

Pred tem in sicer ob 11.58 uri so morali poklicni gasilci posredovati na Trojanah, kjer sta v rondoju v bližini izvoza na avtocesto trčili osebni vozili (nalet). Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Trojane, PGD Blagovica, PGD Lukovica in PGD Prevoje. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter odklopili akumulatorja. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 13.03 uri so prejeli obvestilo, da je na cesti Turnše–Dob, občina Domžale, padla kolesarka in se pri tem poškodovala. Gasilci so po prihodu oskrbeli poškodovano kolesarko in počakali do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so poškodovano kolesarko prepeljali v UKC Ljubljana. Intervenciji na Trojanah in v Turnšah je vodil poveljnik CZR Domžale Matjaž Merkužič.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi