V križišču Taborske in Vodovodne ceste v Domžalah voznica zbila pešca

Danes nekaj pred pol osmo uro zjutraj je na regionalni cesti v križišču Taborske in Vodovodne ceste v Domžalah, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila sta bila udeležena osebno vozilo in pešec, ki je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljan v ljubljanski UKC. Na kraju prometne nesreče so poleg reševalcev posredovali še poklicni gasilci CZR Domžale in policisti PP Domžale.

Po informacijah s kraja nesreče naj bi se starejši moški od bližnjega doma odpravil na jutranjo telovadbo, ki vsako jutro poteka v bližini. Ob prečkanju regionalne ceste pa je vanj trčila voznica osebnega vozila znamke Renault Megane. Pešec je pri tem utrpel poškodbe. Na kraju so posredovali poklicni gasilci dnevne izmene CZR Domžale, ki jo vodi Matjaž Hribar, ki so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale ter usmerjali promet.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili domžalski policisti včeraj, okrog 7.15 ure obveščeni o prometni nesreči na Vodovodni cesti v Domžalah, v kateri se je lahko telesno poškodoval pešec. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 44-letna voznica osebnega avtomobila Renault vozila iz smeri Trzina proti Viru in v križišču s Taborsko in Vodovodno cesto, na prehodu za pešce ni omogočila pešcu varno prečkati vozišča, ki je bil že na prehodu. 77-letni pešec je bil odpeljan z reševalnim vozilom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi