V križišču na Ljubljanski cesti v Domžalah voznica osebnega vozila trčila v kolesarja, ki je utrpel hujše poškodbe

Danes okrog 9. ure dopoldan je v križišču na Ljubljanski cesti v Domžalah (nasproti PP Domžale) prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila. Kolesar je v nesreči utrpel hujše poškodbe glave in bil s strani reševalcev prepeljan v ljubljanski UKC. 

Vodja dnevne izmene Centra za zaščito in reševanje Domžale Matjaž Korošec, nam je povedal, da so bili poklicni gasilci o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah obveščeni ob 9.05 uri dopoldan. Na kraj so prispeli v treh minutah po pozivu, kjer so poškodovanemu kolesarju nudili pomoč že mimoidoči. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi kolesarja, ki je utrpel poškodbe glave in bil prepeljan v ljubljanski UKC. Gasilci so nato z vodo še sprali vozišče.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da so bili policisti o njej obveščeni danes nekaj po 9. uri dopoldan. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila Renault Clio, pri zeleni luči na semaforju v križišču zavijala desno, pri tem pa spregledala oziroma ni pustila mimo kolesarja, ki je takrat pravilno zapeljal po kolesarski stezi skozi križišče pri zeleni luči na semaforju. Po trčenju je kolesar padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Na intervenciji so sodelovali štirje gasilci CZR Domžale z dvema voziloma. Je pa tokratno posredovanje 3. izmene CZR Domžale že letošnje 80-to posredovanje, skupaj pa so imeli poklicni gasilci CZR Domžale letos že preko 300 posredovanj.

Korošec še opozarja na previdnost na cestah. Prihajajo meseci, ko se vremenske razmere spreminjajo, zato je potrebno tudi prilagoditi vožnjo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi