V Krašnji voznik prevrnil cisterno, iz katere je začela iztekati nenevarna snov

Danes, nekaj minut pred 12. uro sta na regionalni cesti v naselju Krašnja trčila kombinirano in tovorno vozilo s cisterno. Slednja, ki je bila na priklopniku, pa se je prevrnila na bok. Iz poškodovane cisterne je pričel iztekati kalcijev karbonat (HydroPlex 75/78). Pri izlitju ni nastala nevarnost za zdravje in okolje, saj gre za nenevarno snov. Vlečno vozilo je po trčenju zaneslo izven vozišča, kjer je trčilo v parkiran kombi, ta pa v hišo. Voznik tovornega vozila je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Andrej Vilar, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica, nam je povedal, da so bili o prevrnjenem tovornem vozilu – cisterni v naselju Krašnja obveščeni ob 11.58 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj nesreče, zaustavili iztekanje kalcijevega karbonata, nekaj ga je izteklo tudi v bližnji potok, ter prečrpali gorivo iz rezervoarja tovornega vozila. Reševalci NMP Domžale so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Delavci vlečne službe so cisterno postavili nazaj na kolesa. Vilar nam je še povedal, da gre pri izlitju za nenevarno snov in ni nastala nevarnost za zdravje in okolje. Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče, je bila regionalna cesta pri naselju Krašnja dlje časa zaprta za ves promet, pri tem pa so promet policisti in gasilci preusmerjali skozi lokalno cesto.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo v Krašnja povedala, da je bilo ugotovljeno, da je voznik kombija pripeljal po lokalni cesti, ter v križišču z regionalno cesto zapeljal na njo v smeri Spodnjih Lok, pri tem pa izsilil prednost vozniku tovornjaka, ki je pripeljal po prednostni cesti: “Voznik tovornjaka je v izogib trčenju zavil levo na nasprotni vozni pas, pri tem pa je pripeti priklopnik zaneslo in prevrnilo, ter odklopilo od vlečnega vozila. Priklopnik je drsel po vozišču, trčil v prometno signalizacijo in betonski zid, ter obstal ob vozišču. Iz priklopnika je pričela iztekati tudi snov, ki pa okolju ni nevarna. Iztekanje so sanirali gasilci. Vlečno vozilo pa je po trčenju zaneslo izven vozišča, kjer je trčilo v parkiran kombi, ta pa v hišo. V nesreči se je voznik tovornega vozila lažje poškodoval.” Policisti bodo po vseh zbranih okoliščinah zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi