V Kamniku policisti zasegli več naprav zaradi povzročanja hrupa

Prejšnji teden smo na našem portalu poročali o preglasni glasbi v enem izmed stanovanj v Domžalah, zaradi česar so morali posredovati policisti. Podobna zgodba se je minuli vikend pripetila tudi v enem izmed stanovanj Kamniku, kjer pa so se podobne prijave in kršitve s preglasno glasbo v preteklosti že dogajale. Policisti so na podlagi odredbe pristojnega sodišča izvedli hišno preiskavo, pri kateri so 42-letnemu Kamničanu zasegli 19 kosov audio in video naprav, s katerimi je večkrat povzročal hrup. Ker je občan nadaljeval s kršitvami javnega reda in miru, mu je bilo odrejeno pridržanje.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so kamniški policisti minuli vikend opravili intervencijo zaradi hrupa v enem izmed stanovanj v Kamniku. Ker so se podobne prijave in kršitve s hrupom (glasna glasba) v preteklosti že dogajale, so policisti do pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo.

Ob prihodu policistov je bil iz stanovanja 42-letnega Kamničana ponovno zaznan hrup. Ob vstopu v stanovanje je bilo ugotovljeno, da ga povzroča skupaj z še enim 35-letnim moškim. Pri hišni preiskavi je bilo zaseženih 19 kosov audio in video naprav, s katerimi je 42-letni kršitelj že večkrat povzročal hrup. Ker je v času hišne preiskave nadaljeval s kršitvami javnega reda in miru, mu bil izdan plačilni nalog, v nadaljevanju pa mu je bilo odrejeno pridržanje.

Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče. Prav tako je bil izdan plačilni nalog 35-letniku, saj je kršil odloke izdane na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi