V Ihanu prišlo do dimniškega požara, pri Tosami na Viru trčili osebni vozili

Minulo noč je morala nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale posredovati na dveh intervencijah. Nekaj po 20. uri so gasilci posredovali na Breznikovi cesti v Ihanu, kjer je prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši, nekaj po 22. uri pa so posredovali v križišču Šaranovičeve in Virske ceste na Viru, kjer sta trčili osebni vozili. V nesreči so se poškodovale tri osebe, od tega ena huje.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so ob 20.11 uri prejeli obvestilo o dimniškem požaru v stanovanjski hiši na Breznikovi cesti v Ihanu. Takoj po prihodu so s kaminske peči odstranili gorljivo snov ter preverili dimniško tuljavo. Lastniku stanovanjske hiše so svetovali obisk dimnikarske službe.

Ob 22.11 uri pa so poklicni gasilci prejeli obvestilo o prometni nesreči v križišču Šaranovičeve in Virske ceste na Viru pri Domžalah, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Potočnik nam je povedal, da so tako po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili cestišče razlitih motornih tekočin ter pomagali reševalcem pri prenosu huje poškodovane osebe do reševalnega vozila. Reševalci so na kraju oskrbeli še dve lažje poškodovani osebi. Vse tri poškodovane udeležence so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi