V Ihanu neznan moški zamotil občana, drugi pa medtem preiskal hišo in ukradel denarnico

Včeraj, okoli 11. ure je v Ihanu do stanovanjske hiše pristopil neznan moški, ki je oškodovanca zapletel v pogovor, kar je pa izkoristil sostorilec, ki je med tem časom preiskal hišo in odtujil denarnico. S kraja sta se odpeljala s temnejšim vozilom. Povzročila sta za nekaj sto evrov materialne škode.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev zaenkrat še neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ljudje so, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

“Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila),” poudarjajo na PU Ljubljana.

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, na PU Ljubljana priporočajo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi