V hudi prometni nesreči v Spodnjih Lokah pri Krašnji hudo poškodovani dve osebi

Ob 17.35 uri je prišlo do hude prometne nesreče na lokalni cesti med Blagovico in Krašnjo v naselju Spodnje Loke. V nesreči sta bili udeleženi dve osebni vozili, pri tem pa sta dve osebi utrpeli hujše poškodbe. Na kraju nesreče so posredovali Poklicni gasilci CPV Domžale, gasilci PGD Prevoje, PGD Blagovica, PGD Lukovica ter policisti PP Domžale in Nujna medicinska pomoč ZD Domžale. Zaradi nesreče je bila cesta kar nekaj časa zaprta za ves promet.

Po besedah vodje intervencije Matjaža Korošca iz CPV Domžale, so gasilci takoj po prihodu protinaletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče ter začeli z oskrbovanjem dveh huje ranjenih oseb, ki so jih nato reševalci NMP Domžale odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Do prometne nesreče naj bi prišlo zaradi vključevanja na prednostno cesto, ko je voznik osebnega vozila, ki se je vključeval na glavno cesto, spregledal voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala po svojem voznem pasu.

Po besedah Korošca je na intervenciji sodelovalo 5 poklicnih gasilcev CPV Domžale z dvema voziloma, 4. gasilci PGD Prevoje z enim vozilom, 5 gasilcev PGD Lukovica z enim vozilom in 12 gasilcev PGD Blagovica z dvemi vozili.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti okrog 17.30 ure obveščeni o prometni nesreči na relaciji Krašnja – Blagovica. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti s strani voznika VW Tourana. V nesreči je bil udeležen še voznik Opel Astra. Med postopkom pa je bilo tudi ugotovljeno, da povzročitelj ne poseduje vozniškega dovoljenja. Za obe kršitvi mu bo izdan plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Veider
Tagi