V hudi prometni nesreči pri uvozu na avtocesto v Domžalah poškodovani trije otroci in voznica

Danes nekaj po 16.30 uri sta v križišču Virske in Krumperške ceste v Domžalah, pri uvozu za avtocesto, trčila kombinirano in osebno vozilo. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, ljubljanski policisti in reševalci NMP ZD Domžale, ki so v UKC Ljubljana prepeljali štiri poškodovane osebe, med njimi so bili trije otroci in voznica. Vsi štirje so se v času nesreče nahajali v osebnem vozilu.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči kombija in osebnega vozila v križišču Virske in Krumperške ceste, obveščeni danes ob 16.42 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili cestišče razlitih tekočin, usmerjali promet in do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale nudili oskrbo trem poškodovanim otrokom in voznici osebnega vozila. Vse štiri so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. V kombiniranem vozilu nihče od potnikov ni bil poškodovan. Sta bili pa obe vozili v nesreči popolnoma uničeni.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je voznik Fiat Ducata vozil po Virski cesti pri Domžalah, iz smeri Ulice 7. avgusta proti uvozu na avtocesto in zaradi vožnje v rdečo luč trčil v osebni avtomobil znamke Fiat Punto, ki ga je vozila voznica in je pripeljala po izvozu iz avtoceste ter v križišču s Krumperško cesto vozila naravnost proti Zaborštu, pri zeleni luči na semaforju.

V postopku obravnave nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik Fiat Ducata vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. V vozilu povzročitelja sta bila še dva potnika, nihče ni utrpel telesnih poškodb, v vozilu udeleženke so bile še tri mladoletne osebe, ena od njih je utrpela hude telesne poškodbe, ostali pa lahke. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu KZ-1C. Zaradi neuporabe varnostnega pasu, vožnje z neregistriranim vozilom in zaradi namestitve drugih registrskih tablic na vozilo mu je bil izdan plačilni nalog. Prav tako je bil zaradi neuporabe varnostnega pasu izdan plačilni nalog potniku v njegovem vozilu. Voznici Punta pa je bil izdan plačilni nalog zaradi opustitve dolžne skrbi in nadzorstva (neuporabe varnostnega pasu mladoletnih oseb).

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo, je še povedala Nataša Pučko.

Po naših neuradnih informacijah naj bi bili poškodovani, otroci in njihova mama, doma iz bližnje okolice Domžal.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi