V hudi prometni nesreči pri izvozu za Domžale umrla ena oseba, pet poškodovanih

Danes okoli 8.30 je na štajerski avtocesti pred izvozom za Domžale, smer Ljubljana, prišlo do hude prometne nesreče treh vozil, v kateri je ena od potnic podlegla poškodbam, pet oseb pa je utrpelo poškodbe in bilo prepeljanih v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče in odpravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto.

Martin Juteršek, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o naletu dveh osebnih in kombiniranega vozila na štajerski avtocesti pri izvozu za Domžale obveščeni ob 8.33 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter s tehničnim posegom iz vozila Opel Vivaro rešili pet poškodovanih oseb, medtem, ko je ena potnica zaradi hudih poškodb umrla na kraju. Vseh pet poškodovanih oseb so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulatorje na vozili ter z vpojnimi sredstvi posuli cestišče razlitih tekočin.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana je povedala, da je po do sedaj zbranih obvestilih in  ugotovitvah ogleda kraja nesreče znano, da je 54-letni voznik, drž. Slovenije, tovornega vozila Renault Master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila Opel Vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil.

“V vozilu Opel Vivaro je bilo 6 oseb, 2 državljanki Slovenije in 4 državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52, drž. Velike Britanije), je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, 4 osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila  huje telesno poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili  odpeljane v KC Ljubljana. Voznika Renault Masterja in Citroena Berlingo nista bila poškodovana.Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat 0,0 mg/l.U Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo. Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani,” je še v zvezi z nesrečo povedala Nataša Pučko.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi